East London Community Centre

location
london
on
photography
Dude with an Iphone
MJMA (rendering)
product(s) used
coated steel

about East London Community Centre

Currently under construction, this project is an excellent example of 4 simple profiles playing with shadow to make a wall dynamic. Time of day, angle of view, allows the facade to appear ever changing and fluid.

BMO Field

location
toronto
on
designer
gensler
product(s) used
coated steel

about BMO Field

This project may appear straight forward, but the panels that are corrugated, concealed fastened, different depths, 20 ft long, 4 different colours, and one of the colours is custom. This was our second project as LKMe.

Clayton Community Centre

location
surrey
bc
photography
Dude with an Iphone
HCMA (rendering)
product(s) used
coated steel

about Clayton Community Centre

Though this project is currently under construction, this project is challenging on many levels. Not even taking into account the fact that it being built to a Passive standard, the panels the are on an angle, triangular in the 3rd dimension and splyced together to span the 30+ feet. We will updating its progress on our instagram page.

 

Pacific Centre

location
vancouver
bc
product(s) used
coated steel

about Pacific Centre

If you could point to the heart of Vancouver, the intersection of Granville and Robson may be that heart. Pacific Centre, which had undergone a dramatic renovation as Nordstrom replaced Eatons as the primary tenant, wanted to update the sign. By utilizing LKMe, they were able to make something that reflected the life of that intersection.

Camosun College

location
victoria
bc
designer
Stantec
photography
Dude with an Iphone
product(s) used
coated steel

about Camosun College

Though this project is currently under construction and soon to be finished, the LKMe’s integration with the window system, along with integral corner panels, allowed the designers to achieve an elegance worthy of the building itself – that, and maintain the budget for their client.

vancouver art gallery pavillion

location
vancouver
bc
photography
Jared Korb
product(s) used
aluminum

about vancouver art pavillion

Custom painted perforated aluminum panel in a triangular corrugation with a integral shelve for a piece of acrylic for light diffusion. When you step back from the structure at night it gives the appearance of a lantern. Playful but elegant. A great place to sit out of the weather in the lights of city.

Brentwood Development

location
burnaby
bc
designer
Stantec
photography
Jared Korb
product(s) used
coated steel

The Brentwood Development

Alchemy, where we derive our name, is the precursor to chemistry founded during the middle ages. One of the driving principles of that discipline was the transformation of base materials into gold. This “transformation” was attempted in a variety of different ways, on a variety of metals – hence the expression “turning lead into gold”. We point this out because this project is a 4 coat custom gold paint done in 2 different profiles. The designers wanted to create something that complimented the Ombrae panel system that it sits beside and did not want to settle for standard fair off the shelve solutions. LKMe allowed them to do that.

West Village Park

location
surrey
bc
product(s) used
coated steel

about west village

The West Village Park & District Energy Centre project aims to enhance safety, comfort, economic and social resilience and environmental leadership by creating an attractive and inviting parkscape, in addition to an efficient hot water heating energy plant. This park and plant will serve as the backbone of upcoming developments, encouraging connected local living and energy efficiency. The panels themselves are deceptively complex. Though they appear to be straight forward panels with a half inch reveal, the panels stretch at the bottom and the top to meet the prismatic design of the structure at the corners of the building. The paint finish was also unique – this is a finish that appears to be raw galvanized steel, it is actually a PVDF finish with an anti-graffiti coating. This durability and longevity was essential to the client.

 

 

complex simplicity

What appears to be simple is not. Because of the prismatic shape of the structure, there were no 90 degree corners and no simple lines. The panels “fan” at the top to meet the dimensions of the building. This allows the panel to conform to the structure rather than the structure being forced to contend with a standardized panel. Though the effect isn’t dramatic, the fact that few people notice is the strength of the design. The building stands for itself, rather than the panel detracting from it. To give a sense of this, there are over 30 different profiles on this project – most see only one.

 

oak bay highschool

location
victoria
bc
product(s) used
aluminum

about oak bay highschool

This was the first project and is what laid the groundwork for what would become LKMe. Schools are always faced with budget constraints beyond most commercial projects. HCMA approached us with a panel design that was unique, beautiful, and cost effective. Two different depths and colours, tapered to give the building an expression that is all its own.

Parq Casino

location
vancouver
bc
designer
IBI Group
photography
Jared Korb
product(s) used
coated steel

about Parq Casino

Between Parq Casino and BC Place is a walkway on the casino side is wall clad 5 LKMe profiles designed by the architect you give the appearance of a random facade. Though this is technically “the back” of the building. The developer and designers wanted to make sure that the experience and the relationship of the two buildings, because of the amount of foot traffic between them, was a positive and reflective of the finishes on “the front”.

pandora mechanical screen

location
victoria
bc
product(s) used
aluminum

about pandora

Occupying a prominent corner near the historic City Hall in downtown Victoria, the complex has two levels of sub-grade parking below a street-level of commercial uses, landscaped boulevards and public plazas. The six-storey (West) and 13-storey (East) building wings house class-A office spaces above. The network of outdoor and indoor spaces include a round atrium that will be open to the public during business hours. This skylit rotunda is designed as an informal meeting place and a venue for community events.

rocky mountain climbing centre

location
calgary
ab
product(s) used
coated steel

about Rocky Mountain Climbing Centre

Establishing a new standard for an indoor sports climbing facility, the Calgary Climbing Centre. 4 different profiles to create large valley’s and hills along the facade. Playing with colour and profile, LKMe was able to meet the demand of the architect. 

  • Download Details

    Enter email address to access project.